Am cautat pe internet diferite informatii despre siropul de agave, dar prea multe nu am gasit.
"Siropul
de agave organic este obtinut din seva plantei cu acelasi nume
originara din Mexic.Datorita dulcetii, acestei seve i se mai zice si „agua miel” sau „apa cu gust de miere”. Exista peste 100 de specii de agave in Mexic, una dintre acestea Agave Tequilana sau agava albastra fiind folosita la fabricarea celebrei bauturi nationale mexicane: tequila.Desi agava creste in acelasi habitat cu cactusii ea este de fapt inrudita cu crinul şi amaryllis avand un ciclu de viata diferit.
Siropul este derivat din fructoza din seva de agava, printr-un
proces termic natural, fara substante chimice. El poate fi "negru" (in
fapt maroniu) sau deschis la culoare. Siropul inchis la culoare este
nefiltrat continand mai multe minerale si pastrand mai bine aroma
naturala. Siropul deschis la culoare se obţine printr-un uşor proces de
filtrare.
Utilizare: un inlocuitor de zahar sau miere. Pentru indulcirea a diverse preparate: biscuiti, batoane musli, fulgi de cereale, prajituri, sosuri, iaurt, lapte si deserturi pe baza de soia, inghetata, siropuri, bauturi."
Sursa: www.paradisulverde.com
Pai cu asta indulcesc si prajiturile, ma refer la cele raw, cafeaua, laptele, si la ceai...cateodata, dar mai mult mierea la ceai!
RăspundețiȘtergereE sanatos ca are un indice glicemic mic, asa ca nu ingrasa ca mierea.
Inca nu am incercat sa fac prajituri raw dar cand voi prepara sigur am sa il folosesc. Merci pentru pont.
RăspundețiȘtergereAcest sirop poate fi folosit și la gătit - la cuptor sau la fiert creme?
RăspundețiȘtergeresincer nu stiu. nu l-am folosit la gatit ca este destul de scump si la prajituri se folosesc cantitati mai mari de indulcitor. nu stiu daca prin fierbere sunt afectate proprietatile siropului dar merita incercat. eu il folosesc mult la ceai si la cafea. si pt copil il folosesc. e bun si in limonada.
RăspundețiȘtergereSe pare ca dorinta de dulce a organismului este un raspuns temporar la privarea de zahar, si este un semn al procesului de vindecare naturala ce survine in momentul in care se renunta la zaharul rafinat. Deci, e de bine :)
RăspundețiȘtergere