Powered By Blogger

luni, 17 ianuarie 2011

Siropul de agave

Nu stiu de ce in ultima vreme simt nevoia sa mananc mai mult dulce decat de obicei. Acum ceva vreme stateam cu o ciocolata in birou zile in sir si nu ma atingeam de ea. Cafeaua intotdeauna o beam fara zahar, doar cu lapte. Iar acum nu mai pot sa pun gura pe ea daca nu este dulceaga. Si pentru ca stiu ca zaharul este "moartea alba" pentru organism am incercat sa caut alti indulcitori. Din casa nu imi lipseste mierea deoarece pentru copil intotdeauna indulcesc ceaiul cu miere. In cafea nu imi place mierea ca ii schimba gustul. Am incercat si siropul de artar, dar si acesta cu gustul lui de caramel influenteaza aroma cafelei. Am dat din intamplare intr-un magazin peste siropul de agave. Citisem ceva despre el pe unele site-uri raw, dar nu l-am incercat niciodata. Aroma lui nu influenteaza gustul cafelei si are o putere de indulcire ff mare.Pretul nu este piperat mai ales ca se foloseste in cantitati mici; indulceste destul de puternic. Varianta pe care am gasit-o eu este una bio si imi place foarte mult.


Am cautat pe internet diferite informatii despre siropul de agave, dar prea multe nu am gasit.

"Siropul de agave organic este obtinut din seva plantei cu acelasi nume originara din Mexic.Datorita dulcetii, acestei seve i se mai zice si „agua miel” sau „apa cu gust de miere”. Exista peste 100 de specii de agave in Mexic, una dintre acestea Agave Tequilana sau agava albastra fiind folosita la fabricarea celebrei bauturi nationale mexicane: tequila.Desi agava creste in acelasi habitat cu cactusii ea este de fapt inrudita cu crinul şi amaryllis avand un ciclu de viata diferit.
Siropul este derivat din fructoza din seva de agava, printr-un proces termic natural, fara substante chimice. El poate fi "negru" (in fapt maroniu) sau deschis la culoare. Siropul inchis la culoare este nefiltrat continand mai multe minerale si pastrand mai bine aroma naturala. Siropul deschis la culoare se obţine printr-un uşor proces de filtrare.
Utilizare: un inlocuitor de zahar sau miere. Pentru indulcirea a diverse preparate: biscuiti, batoane musli, fulgi de cereale, prajituri, sosuri, iaurt, lapte si deserturi pe baza de soia, inghetata, siropuri, bauturi."
Sursa: www.paradisulverde.com
 
 Sunt multumita de acest sirop si sigur il voi folosi in continuare. Este un alt pas in incercarea mea de a manca sanatos eu si familia mea.


5 comentarii:

  1. Pai cu asta indulcesc si prajiturile, ma refer la cele raw, cafeaua, laptele, si la ceai...cateodata, dar mai mult mierea la ceai!

    E sanatos ca are un indice glicemic mic, asa ca nu ingrasa ca mierea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca nu am incercat sa fac prajituri raw dar cand voi prepara sigur am sa il folosesc. Merci pentru pont.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest sirop poate fi folosit și la gătit - la cuptor sau la fiert creme?

    RăspundețiȘtergere
  4. sincer nu stiu. nu l-am folosit la gatit ca este destul de scump si la prajituri se folosesc cantitati mai mari de indulcitor. nu stiu daca prin fierbere sunt afectate proprietatile siropului dar merita incercat. eu il folosesc mult la ceai si la cafea. si pt copil il folosesc. e bun si in limonada.

    RăspundețiȘtergere
  5. Se pare ca dorinta de dulce a organismului este un raspuns temporar la privarea de zahar, si este un semn al procesului de vindecare naturala ce survine in momentul in care se renunta la zaharul rafinat. Deci, e de bine :)

    RăspundețiȘtergere