miercuri, 1 septembrie 2010

excursie Zwettl

Am cunoscut cu putin timp in urma doua persoane foarte dragute care lucreaza la Universitatea tehnica din Viena. Datorita lor am fost in aceasta excursie care mi-a placut foarte mult. Initial am avut ceva emotii ca erau foarte multi profesori de la universitate si imi imaginam ca sunt foarte duri. Eu inca am ramas cu impresia din Romania ca profesorii de la facultate sunt duri si exigenti. Eu le-am vazut partea civila ca sa zic asa si nu m-am simtit deloc aiurea printre ei. Si Bianca acea emotii ca amandoua nu stim germana..eu ma descurc cu engleza -chiar daca nu stiu prea bine, dar ea saraca nu stie decat limba romana. Luni incepe scoala si are mari emotii, dar abia asteapta caci vrea prieteni si vrea sa invete cat decat sa comunice cu cei din jur in limba germana. Va fi o provocare pentru ea dar si pentru mine.Sa revin la excursie caci despre scoala voi scrie saptamana viitoare. Am plecat din fata univesitatii cu un autocar cu etaj si bineinteles ca am stat in fata, sus. Vremea era ploioasa si cam racoroasa dar de emotii nu am mai simtit nimic.

Am mers cam o ora si jumatate si am ajuns Zwettl. Primul punct turistic pe care l-am vizitat a fost o manastire a cistercienzilor care m-a impresionat in special cu biblioteca . Acolo nu am avut voie sa fotografiez dar in schimb nu mi-a scapat nici un alt coltisor.
Era normal ca dupa drum si vizitarea primului obiectiv sa mancam ceva. Am mers la un restaurant unde in meniul deja stabilit aveam o supa, un snitel si desert. Inca nu m-am obisnuit cu mancarurile specifice austriecilor. Pentru mine supele lor sunt groznice. Nu am fotografiat ce am avut in farfurie caci imi era jena de ceilalti, dar aspectul supei nu ma imbia sa mananc. De felul meu sunt foarte pofticiosa si trebuie sa gust din tot ce inseamna mancare. Supa mea  se numea rindsuppe si pot spune ca nu mi-a placut chiar deloc. In loc de o bucatica de carne am avut o "chifteluta" gen sangerete- nu am putut sa o mananc, iar supa avea o culoare destul de inchisa....In rest nimic in farfurie. si cand ma gandesc la ciorbita noastra de vacuta....felul doi a fost ok.Am avut snitel de porc cu cartofi natur si salata. Mi-a placut foarte mult salata- bufet suedez- unde sosul de usturoi a fost foarte bun. Mi-a mai placut ca am avut pe masa boluri cu seminte- de floarea soarelui, de dovleac si de in. Am avut de unde alege: morcov ras, telina rasa, salata verde, salata de cartofi, sfecla rosie, ridiche rasa, si mai ales busuioc verde si patrunjel. Ca desert am avut o prajitura cu mac carea avut un gust foarte bun si nu am rezistat sa nu ii fac o poza.
Urmatorul pas a fost sa plecam la fabrica de bere Zwettler.Nu a durat mult vizita dar am aflat lucruri interesante.
La final, fiecare a avut de degustat doua feluri de bere-eu am ales Radler si mi-a placut mult. Gustul era diferit de "lamaita " pe care o stiam de acasa; pentru copii au fost sucuri naturale de degustat. Mi-au placut si painicile din faina integrala care erau calde si foarte gustoase in combinatie cu berea..
In drum spre casa ne-am oprit la o crama unde amatorii de vinuri au degustat diferite arome  si noi gurmanzii am avut placerea sa mancam afumaturi de casa. Hmmmmm....

Seara cand am ajuns acasa eram amandoua frante de oboseala. Am avut o zi minunata!

Un comentariu: