Powered By Blogger

joi, 19 august 2010

ulei de catina

am citit acum putin timp despre uleiul de catina pe blogul Catalinei si mi-a atras atentia destul de mult caci eu am probleme cu tenul de cand ma stiu. pe deasupra am o multime de pistrui si  ma mai trezesc din cand in cand si cu un cos de toata frumusetea. desi vremea pubertatii a trecut de multa vreme :) am tenul sensibil, mixt cu tendinte acneice. am incercat tot felul de creme( si scumpe si ieftine) dar fara rezultat. dimineta cosurile erau inflamate si zona T era incarcata de sebum. asa ca o perioada am renuntat sa folosesc creme de fata si datorita inaintarii in varsta au inceput sa apara si ridurile. pentru moment sunt fine dar sunt din pacate. am fost odata in Cora si era un mic stand L'Oreal unde testau tipurile de piele ale clintilor. in urma testarii rezultatul a fost ca tenul meu este sensibil(acneic) puternic deshidratat. intr-adevar nu beau multe lichide pe zi si acest lucru se vede si pe tenul meu. asadar mi-a recomandat o crema puternic hidratanta. bineinteles ca mi-am cumparat-o pe loc. si a doua zi catastrofa!!! aveam o multime de cosuri inflamate si dureroase. parca aveam 14 ani. imi era si rusine sa ies pe strada. le-am mascat eu cu mult fond de ten dar erau destul de vizibile.jenanta zi...si de atunci am renuntat la creme de fata. pana acum o saptamana cand mama mi-a trimis ulei de catina si de migdale. aici nu stiu unde sa le gasesc si ce am vazut eu pe aici sunt cam scumpe( pentru mine) uleiurile esentiale. asadar seara inainte de culcare dupa o demachiere cu apa si sapun dove( stiu ca un cosmetician bun mi-ar zice ca nu au ce cauta pe fata mea), pun in palma 2-3 pic de ulei de catina si 2 picaturi de ulei de migdale, si masez bine fata insistand pe zona cu probleme si facand un mic masaj in zona cu riduri fine. am observat ca intra bine in piele si ramane pielea catifelata, de parca as pune mana pe o piersica. bun pana aici. dupa prima utilizare dimineata imi era si frica sa ma uit in oglinda. dar minune! nimic nu era inflamat si tenul era nelucios in zona T. nota 10. de atunci folosesc in fiecare seara si sunt foarte multumita. pielea este mai elastica, mai catifelata si ridurile fine s-au atenuat vizibil. ce nu imi place este mirosul de la uleiul de catina( Bianca zice ca miroase a ulei in care am prajit cartofi:). dar mirosul dispare cam in 5 min si totul este ok. am sa-l folosesc in continuare in fiecare seara. este foarte bun pentru mine!

4 comentarii:

  1. Acum poate zici ca sunt rea dar sa dispara sapunul de pe fata ta, nici nu stii ce faci !!!

    Mai bine curata-te cu avocado pasat bine sau cu un tonic bland, de trandafiri spre exemplu.

    Promit cand ajung acasa...sa ma uit cum se numeste minunea de curatat fata care m-a uimit efectiv cat e de buna...recomandata clar de o prietena "mare", trecuta de 43 de ani...vreau sa-ti spun ca-i fantastic, inlocuieste orice demachiant si orice tonic, e cu propolis daca nu ma insel.

    O sa-ti scriu denumirea produsului si firma producatoare. Se gaseste in Romania si il face un constantean, 100 % natural. Si costa numai 10 sau 11 lei. Asa ca are mama ta ce face, sa-ti mai trimita si sticluta asta...si-ai sa ma pomenesti.

    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu ca sapunul nu este bun pt ten. mai ales in cazul meu. dar mie imi place sa ma machiez si folosesc si fond de ten. asa ca intr-un fel trebuie sa dau jos "masca".demachiantul imi curata fata, dar are si grasime ceea ce imi face rau. stiu ca trebuie sa dau apoi cu o lotiune tonica...si uite asa seara cand sunt obosita nu am rabdare sa urmez acesti pasi. oricum demachiant bun nu am gasit( exceptie unul-
    BIOTHERM Biosource Lotion Adoucissante, care este foarte scump in momentul de fata pt mine-28 euro).sincer nu am stiut ca pot face o demachiere cu avocado. asta seara am sa incerc sa am unul in casa.il folosesc destul de des la gatit salata.este foarte sanatos.astept cu nerabdare sa imi spui cum se numeste demachiantul. multumesc mult si apreciez ca mi-ai scris.
    pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Marti draga, noteaza : LOTIUNE DE FRUMUSETE pentru toate tipurile de ten, Api Calin ( producator)Si da, e cu propolis, parca miroase a masline, dar e suportabil.

    Iti spun, nu-ti mai trebuie nimic, e un fel de 3 in 1. Iti scoate toata masca, si eu ma machiez,am o masa plina de cosmetice care mai de care...insa expira acolo, ca nu folosesc nici 75%.Dermatograf, ruj, rimel si blush-ul...iarna si fond de ten.

    Poate in weekend reusesc sa-l postez pe blog. E forrrrmidabiiilll!!!

    Te-am pupat.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc mult. acum am cautat pe net despre el(http://www.apicalin.ro/cosmetice.html).maine am sa vb cu mama sa il caute si sa mi-l trimita. pupici

    RăspundețiȘtergere