Powered By Blogger

vineri, 24 septembrie 2010

O zi de toamna

aici toamna a venit mai devreme decat eram obisnuita. si oraganismul meu inca nu e pregatit pentru temperaturi scazute, asa ca am racit un pic. cel mai bine ma simt cand beau un ceai fierbinte de ghimbir. il fac foarte concentrat si iute cam tare, dar imi face bine la nas si la gat. am reusit sa o pacalesc si pe pitica sa bea si ea cu mine cateva guri de ceai ca imi este frica sa nu inceapa si ea cu raceala.de data asta l-am amestecat si cu putine macese. ghimbirul imi place foarte mult si il folosesc foarte mult la prajituri. are o aroma minunata! si are atatea proprietati benefice.despre ghimbir gasesti informatii aici:
http://www.farmaciata.ro/SitFiles/articol_no_ph.php?id=360

 Ieri a fost o zi minunata cu mult soare si brusc mi s-a facut dor de malul Dunarii unde toata vara am lenevit la soare si ne-am scaldat cand muream de cald. asa ca m-am dus sa iau fata de la scoala si am mers sa lenevim pe mal la soare sa ne mai incarcam cu energie.






 am si citit povesti cu pitici si zane....

 dupa o pauza de vreo 2 ore am venit acasa si ne-am apucat de teme. acum merge mai greoi cu temele ca nici una din noi nu stie germana. dar reusim noi pana la urma...dupa ce ni s-au incins creierasii ne-am delectat cu o bucatica de prajitura pe care am facut-o de cu seara dupa o reteta de pe blogul Laurei.
http://savalaura.blogspot.com/2010/09/prajitura-greceasca-cu-sirop-din-foi-de.html
eu nu am putut respecta intocmai reteta ei ca eu nu am gasit aici foietaj subtire de placinta. unele chestii nu le gasesc pe aici . sau cel putin inca nu am descoperit eu pe unde sunt. de exemplu acest foietaj subtire de placinta,cu care imi placea mult in tara sa fac baclava. aici am vazut ca se cauta doar foietajul pt strudel. asa ca am adaptat reteta si a iesit foarte gustoasa. este usor de facut si merita facuta macar o data. este buna rece.

cam asa ne-am petrecut noi ziua de ieri. si azi am cam vrea sa repetam figura, ca este inca vreme frumoasa afara si este destul de cald(14 grade).

2 comentarii:

  1. frumoase poze ai facut !da'nu stiu care e diferenta dintre foile de strudel si alea de placinta.ca eu fac strudel cu foi de placinta.asa cred ca nu e mare diferenta.prietenii mei tatarii la care stam vara cand mergem la mare,isi fac singuri foile de baclava.de reteta pot sa fac rost,daca ai 'rinichi' s-o faci.

    RăspundețiȘtergere
  2. acasa in Ro gaseam la raionul de congelate doua feluri de aluat unul gros si unul cu multe foi subtiri. in reteta se foloseste tipul de aluat cu multe foite; eu aici inca nu am gasit. imi place mult baclavaua dar nu am sigur rabdare sa fac foile pt ea:)

    RăspundețiȘtergere